-->

🞂 ▶
Momçilgrad’da 24 kilometrelik yolların onarımı bitmek üzere



Kırsal Kesimlerin Kalkınması Programı kapsamında sürdürülen Momçilgrad (Mestanlı) İlçesi’ndeki yolların 24 kilometrelik kesiminde bakım ve onarım çalışmaları eylül ayının sonuna kadar tamamlanacak.

“Momçilgrad İlçesi’nde Yolların Yeniden Yapılandırılması ve Onarılması” projesi 2012 yılında, Belediye ile Devlet Tarım Fonu arasında imzalandı. Projenin toplam tutarı 5 855 564,00 leva. 

Zagorsko(Sulumlu)-Sadovitsa (Başsaçlı) (2,780 km) ve Sedlari (Semerciler)– Gradinka (1,255 km) yol kesimleri bu dört yerleşim yerinin var olmasından bu yana ilk defa asfaltlanıyor. Yerli halk için yol projesi Yunanistan sınırındaki Makas Gümrük Kapısı’na uzanan yolla direkt bağlantı kurulmasını sağladığı için son derece önemli. İki yol kesiminin yeniden yapılandırma çalışmaları bir hafta önce sona erdi. Eski yola kırmataş döşeme ve çift katlı sathi kaplama çalışmaları yapıldı. Ayrıca hendek ve menfezler temizlendi. 

Şu anda inşaat ve montaj işlerini gerçekleştiren firma tarafından toplam 20 kilomtreden fazla uzunlukta olan Zvezdel (Güren)-Neofit Bozvelievo (Alfatlı) –Nanovitsa (Alibey Konağı) ve Raven (Yeni Cuma)-Bivolyane (Mandacı) arasında bağlantı kurulan iki temel ilçe yollarını asfaltlamak için hazırlık çalışmaları yapılıyor.

Zvezdel-Nanovitsa (11,980 êm) yol kesimi ilçe yol şebekesinde en büyük uzunlukta ve komşu Krumovgrad (Koşukavak) İlçesi ile direkt bağlantı sağlıyor. Bu yolun yeniden yapılandırılmasıyla Zvezdel, Nanovitsa, Neofit Bozvelievo, Lale (Karaköy), Kos (Dereköy), Celepsko (Celepler) olmak üzere toplam 5 muhtarlığa insan ve ürün taşımacılığına kolaylık yaratacak.

8, 37720 km uzunluğundaki Raven-Bivolyane yolunun yeniden yapılandırılmasıyla trafik güvenliği ve yolculukta konforu iyileştirmesinden başka Momçilgrad Belediyesi’nin önde gelen önceliklerden olan turizmin gelişimine de yardımcı olacak. Bu şekilde etraf köylerin sakinleri ve Tatul köyü yakınındaki Orfeyus’un Tapınağı ve Bivolyane’ye yakın Harman Kaya ve Elmalı Baba Tekkesi ile Borovets Milli Parkı’nın ziyaretçileri daha iyi yol altyapısı kullanacaklar.

Belediye Başkanı Akif Akif, “Daha 2011 yılında yerleşim yerlerinin bayındırılmasının bölgeyi ziyaret edenlerin duvar örülmüş kapıyı açmaları için kilit olacağını söyledik. Vatandaşların içme suyun temini, yolların asfaltlanması ve sokak aydınlatması kurulması ve çocukları için anaokul ve okulların onarılmasına dair beklentileri hayati önem taşıyor. Bizim için Momçilgrad İlçesi halkına karşı üstlendiğimiz sorumluluklar ve verdiğimiz sözleri yerine getirmek gerçekten bir kışkırtıdır” dedi.

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Momçilgrad’da 24 kilometrelik yolların onarımı bitmek üzere için Yorum Yapın

Hiç yorum yok