-->

🞂 ▶
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacıoğlu:- "Bulgaristan seçimleri için Türkiye genelinde 126 sandık kurulacak"


Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Bulgaristan'da yapılacak erken seçim için Türkiye'de 126 sandık kurulacağını söyledi.
Hacıoğlu, Kırklareli'ndeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 5 Ekim Pazar günü Bulgaristan'da yapılacak erken seçim için Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Manisa, Mersin, Yalova ve Sakarya'da sandık kurulacağını belirtti.

Türkiye'de yaşayan vatandaşların sandık başına gitmelerini isteyen Hacıoğlu, şöyle konuştu:
"Seçimlerin birlik ve beraberlik içinde geçmesini temenni ediyorum. Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanması için Türkiye genelinde 126 sandık kurulacak. Daha önceki dönemlerde yaklaşık 90 bin kişi Türkiye'de oy kullandı ancak bunun 25-30 bini Bulgaristan'a yansıdı. Yani Türkiye'de kullanılacak oy gümüş ise Bulgaristan'da kullanılacak oy çok çok daha değerlidir. 

Vatandaşlarımızın Bulgaristan'a giderek oylarını kullanmalarını istiyoruz. Kullanılacak her oy Bulgaristan Türkleri'nin geleceğe yapılacak yatırımdır."
"Üzüntü ve kaygıyla takip ediyoruz"
Hacıoğlu, Bulgaristan'daki bazı siyasi parti liderlerinin "Seçimlere 5 gün kala ve seçim günü sınır kapılarını işgal edecekleri, ticari araçların dışında hiçbir aracın giriş çıkışlarına izin vermeyecekleri" gibi açıklamalarına da değindi.

Bu tür açıklamaları üzüntü ve kaygıyla takip ettiklerini vurgulayan Hacıoğlu, şunları anlattı:
"Maalesef Bulgaristan'da bazı siyasi parti liderleri sadece Türk düşmanlığı yaparak, milliyetçi oylarına talip oluyor. Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısını göreve çağırıyoruz. Bu tür faşist söylemler bizi üzüyor. Bizim, vatandaşı olduğumuz ülkeye, ata toprağına girmemizi hiçbir güç engelleyemez. Onlar orada olacaklarsa bizler de o gün sınır kapılarında olacağız."

Hacıoğlu, Hak ve Özgürlükler Partisi'nin sözcüsü olmadıklarını belirtti. Hak ve Özgürlükler Partisi'nin Ankara ile iletişim sıkıntısını bildiklerini aktaran  Hacıoğlu, şunlar kaydetti:
"Geçtiğimiz gün ise Hak ve Özgürlükleri Partisi'nin genel başkanı ve başkan yardımcısı, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızı ziyaret etti. Bu bizim için sevindirici bir olay. Ankara'nın desteği olmadan Balkanlar'da Türk olmak çok zor. Bu ilişkilerin düzelmesi bizi sevindiriyor."

Kaynak: Kircaali haber gazetesi

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacıoğlu:- "Bulgaristan seçimleri için Türkiye genelinde 126 sandık kurulacak" için Yorum Yapın

Hiç yorum yok