-->

🞂 ▶
Bulgaristan'da Haskovo'da Soydaşa öldüresiye dayak!



5 Ekim’de genel seçimlere hazırlanan komşu Bulgaristan’nda garip şeyler olmaya başladı.

Eşi ve akrabaları ile Bulgaristan’a tatile giden aile, ırkçı sanılan bir grubun fiziki saldırısına uğradı.

Bulgaristan, 5 Ekim’de sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Gebze’den Bulgaristan’a eşi ve iki akrabası ile tatile giden Hüseyin Çalışkan, bu ülkenin Haskova kentinde ırkçı sanılan bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu 63 yaşındaki 2 çocuk ve 4 torun sahibi Hüseyin Çalışkan’ın kaburgaları kırıldı, yine yanında bulunan Mehmet Akpınar ile damadı da saldırı sonucu yaralandı. Bal-Türk Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz saldırıyı kınadı, sorumluların bulunmasını istedi.

BİR KİŞİ FARABİ’DE, İKİSİ BULGARİSTAN’DA TEDAVİDE

Saldırı sonucu akciğerinde büyük ödem meydana gelen Hüseyin Çalışkan orada bulunan bir başka soydaş vatandaşımız olan M. A. Tarafından özel araçla Türkiye’ye getirilerek Darıca Farabi Hastanesi Göğüs Cerrahisi bölümünde tedavi altına alındı. Yaralı Hüseyin Çalışkan’nın hastanede iç kanamasının devam ettiği ve duruma göre ameliyat olacağı öğrenildi.

OLAY NASIL OLDU

Başına gelen saldırı olayını kendisini hastanede ziyaret eden Bal-Türk Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz ve Gazeteci Yılmaz Işık’a anlatan ve Gebze Gaziler mahallesinde ikamet eden 1992 Bulgaristan göçmeni çifte vatandaş statüsündeki Hüseyin Çalışkan, bir anlam veremediği saldırı olayının 12 Eylül Cuma gününü 13 Eylül cumartesi gününe bağlayan gecenin sabaha karşı Haskova şehrinde meydana geldiğini söyledi. Çalışkan olayı şöyle anlattı: “Eşim ve iki akrabamla birlikte gece Gebze’den bindiğimiz otobüsten sabaha karşı Haskova’da indik. Eşim ve bazı yolcular otobüs terminaline geçerken biz gün aymaya başlayınca döviz bozdurmak için döviz bürosu aramaya çıktığımız anda otobüs terminali dışında aniden yaklaşık 6 kişilik bir grusun fiziki saldırısına uğradık… Çoğunun genç ve yapılı olduğunu görebildiğim grup bize saldırırken hiç konuşmuyorlardı. Tamamı bulgar asıllı olan grubun yakınlardaki bir bardan çıktığını sanıyorum. Bana ve yanımdaki iki akrabaya tekmelerle saldırdılar. Allah’tan yanımızda eşim yoktu, yoksa o da saldırıya uğrayablirdi. Ben baygın olarak oturma bankının altına düşmüşüm. Saldırı sonucu beni ve saldırıya uğrayan yanımdaki iki kişiyi Haskova Devlet Hastanesi’ne kaldırmışlar, orada kendime geldim. Hastaneye bulgar polisi geldi ve ifadelerimizi aldılar. Göğüs kısmında çok ağrılarım vardı ve nefes almakta zorlanıyordum. Beni orada ameliyata alacaklarını söylüyorlardı. Allah’tan durumunu orada öğrenen bir soydaş esnafımız tarafından kendi özel aracıyla aynı gece beni Türkiye’ye getirerek geceyarısı Darıca Farabi hastanesine yatırdı. Ona çok teşekkür ediyorum! Saldırıya bir anlam veremiyorum. Kimseyle bir alıp vereceğim yoktu. Bize ani şekilde saldırdılar. 5 Ekim genel seçimleri öncesi bu ülkede başlayan Türkiye karşıtı tavırların bir sonucu olabilir bu. Bu seçimlerde burada kan akmasından endişeliyim. Bulgar ve Türk hükümetleri olarak iki hükümet de bu konuda bir şeyler yapmalıdır” dedi.

BALTÜRK GEBZE ŞUBE BAŞKANI YILMAZ: “ DOSTLUĞA GÖLGE DÜŞMEMELİ!”

Bulgaristan’da bir grubun saldırısına uğrayan ve Hastanede yaralı olarak yatan Hüseyin Çalışkan’ı ziyaretinde ona geçmiş olsun dileklerini iletti ve şöyle dedi: “ Hemşerimize ve soydaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyor ve sorumlularının biran önce Bulgar hükümeti tarafından bulunmasını arzu ediyoruz. Bu saldırı iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine zarar vermemesi için faillerin bulunması şarttır. Bu saldırının bir ırkçı grup tarafından yapıldığını sanıyor ve saldırının 5 Ekim tarihinde yapılacak olan Bulgaristan Parlamento öncesinde de meydana gelmesi ayrıca manidardır. Seçimlere gölge düşmemesi ve seçim öncesi atmosferin bozulmaması için de hem Bulgar Yetkililerinin, hem de Türk yetkililerinin harekete geçmesini arzuluyoruz. Hemşerimize tekrardan büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor böyle bir durumun bir daha yaşanmamasını diliyoruz!” dedi.

TÜRKİYE KARŞITLARI SINIRI KAPAMAYA HAZIRLANIYOR

Öte yandan Sansürsüz Bulgaristan Koalisyonu Başkan Yardımcısı Rosen Petrov’un, partililer tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı’nın abluka altına alınmasıyla Türkiye ile sınırı kapatacaklarını bildirmesi 5 Ekim seçimleri öncesi önemli bir kriz yaratmış bulunuyor. Petrov, sınırın 1-6 Ekim arası abluka altında tutulacağını açıkladı. Koalisyonun Haskovo (Hasköy) bölgesinden üyelerinin sınırda araç trafiğini engelleyeceklerini ve sadece ticari kamyonların sınırı geçmesine izin verilecekleri belli oldu. Sansürsüz Bulgaristan Başkanı Nikolay Barekov da , “Bu bizim sivil çatışmaları olmasını istemezlerse Türkiye’den seçmenlerin ithal edilmesini engellemeleri için Geçici Başbakan Georgi Bliznaşki ve Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’e kesin uyarızdır. Onların akıllı davranmalarını ve bunun olmamasını umuyoruz” demesi bu komşu ülke ile gerginliği daha da tırmandırmış bulunuyor. 

Kaynak: Kırcaali haber

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Bulgaristan'da Haskovo'da Soydaşa öldüresiye dayak! için Yorum Yapın

Hiç yorum yok