-->

🞂 ▶
Bulgaristan Vidin şehrine bağlı Gorni Lom'da patlama Çok sayıda yaralı var.Ölü sayısı bilinmiyor


Vidin'in Çuprene İlçesine bağlı Gorni Lom Köyünde bulunan ve patlayıcı madde üreten bir fabrikada meydana gelen patlamada çok sayıda işçinin yaralandığı bildirildi. 

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetlozar Lazarov, patlama sonucu 3 kişinin yaralandığı ancak olayın meydana geldiği binada vazife yapan 16 kişiden haber alınmadığı bildirildi. Lazarov, "Patlamalar can kaybına sebebiyet vermiş olabilir” diye söyledi. BGNES haber ajansı da gayriresmi verilere göre ölü sayısının en az 10 olduğunu bildirdi.
 Olay yerine giden İçişleri Bakanı Yordan Bakalov, fabrikanın çevresinde emniyet çemberi oluşturulduğunu ve kriz masası kurulduğunu açıkladı. Bakalov, iki hafta evvel fabrikada yapılan nihayet emniyet kontrol, üretim sürecinde mühim sorunlar tespit ettiğini anımsattı.
 Bakalov, alınan emniyet önlemlerin çerçevesinde patlamanın meydana geldiği bölgeye giriş yasağı uygulandığını kaydetti. Son patlamanın ardından en az 24 saat sonra bölgeye girebilecek kurtarma ekiplerin öncesi alana güdümlü pilotsuz uçaklarla inceleme yapılacağını bildirildi. Cumhurbaşkanlığı basın merkezi, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in kriz masası ile daimi irtibat içinde olduğunu duyurdu.
 Olay nedeniyle ülkenin ikinci devasa siyasi gücü Bulgaristan Sosyalist Partisi, 5 Ekim'de yapılacak erken parlamento seçimiyle ilgili kampanyasına fasıla verdiğini açıkladı.
Yetkililer, fabrikada madencilik sektörü için sivil amaçlı patlayıcı üretildiğini ifade ettiler. Fabrikada 2007 ve 2010 yılında meydana gelen benzer olaylarda 6 şahıs ağır yaralanmıştı.


 Kaynak: Bulgaristan haber ajansı

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Bulgaristan Vidin şehrine bağlı Gorni Lom'da patlama Çok sayıda yaralı var.Ölü sayısı bilinmiyor için Yorum Yapın

Hiç yorum yok