-->

🞂 ▶
Türkiye'den gelen oyların iptali istendi

Parlamentoya 19 milletvekili göndermeyi başaran ve Bulgaristan'ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe (NFSB) ve İç Makedon Devrimci Örgütü Partisinin (VMRO) oluşturduğu PF Koalisyonu, Bulgaristan Cumhurbaşkanına, Başsavcıya, Yargıtaya ve Yüksek İdare Mahkemesi'ne gönderdiği şikâyet dilekçesinde Türkiye'den gelen oyların iptal edilmesini istedi.
Aşırı sağ ve ırkçı söylemleriyle bilinen NFSB ve VMRO'nun oluşturduğu PF Koalisyonu, İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Çorlu ve Edirne gibi Bulgaristan göçmenlerin yoğun yaşadığı yerleşim yerlerinde kurulan 136 sandıktan gelen oyların kullanımı sırasında Seçim Kanunu'nun çiğnendiğini savundu. Oyların iptal edilmesini talep etti.
PF Koalisyonu, Türkiye'den gelen oylarla seçilenlerin milletvekilliklerinin de Anayasa Mahkemesi tarafından düşürülmesi gerektiğini savundu.
5 Ekim'deki erken genel seçimler için Bulgaristan dışındaki 58 ülkedeki 428 sandıkta 131 bin 590 oy kullanıldı. Türkiye’de kurulan 136 sandıktan üyelerinin çoğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Partisi'ne (HÖH) 60 bin 90 oy çıktı. 
Kaynak: bg haber ajansı

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Türkiye'den gelen oyların iptali istendi için Yorum Yapın

Hiç yorum yok