-->

🞂 ▶
Tütün alımına başlandı 06 Ocak 2015


Merkezi Haskovo’da (Hasköy) bulunan Alliance One Tobacco Bulgaria şirketinin Kirkovo (Kızılağaç), Krumovgrad (Koşukavak), Haskovo ve Gotse Delçev bölgelerinde bugün tütün alımına başlayacağı açıklandı. Bu amaçla tütün uzmanlarının yer aldığı toplam 24 komisyonun oluşturulduğu belli oldu. İki üç gün içinde tüm bu komisyonların alım kampanyasına dahil edileceği belirtildi.
Tütün alım kampanyasının en geç şubat ayının ortasında bitmesi bekleniyor. Tütün ürünü geçen yılki fiyatlarda alınacak.
Tütün üreticilerine ödemeler şimdiye kadar yapıldığı şekilde yapılacak. Her perşembe günü satın alınan tütün ürünü için ödenekler banka hesaplarına yatırılacak. Onlar istedikleri bankamatikten kartla ödenekleri çekebilirler. 
Uzmanların ifadelerine göre bu yılki rekolte geçen yıla bakış kalite bakımından daha kötü. Buna sebep yazın sık sık yağan yağmurlar ve tütün hastalıklarıdır. Şirketten küflü ve nemli tütün almayacaklarına dair uyardılar. 
Kırcaali bölgesinde tütünün büyük bir bölümü satışa hazır vaziyettedir. Daha yüzde 20 oranında tütün manipüle edilmemiştir. Yerleşim yerlerinin muhtarları, tütün alım kampanyasının başladığından haberdar edildiler. Komisyonlar tütün almak için köy köy gezecek. Anlaşılan miktarlarda tütün satın alınacaktır. Fakat üreticinin biri 4-5 balya daha fazla tütün üretmişse bu ürün geri çevrilmeyecek.


Kaynak: Kırcaali Haber Gazetesi

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Tütün alımına başlandı 06 Ocak 2015 için Yorum Yapın

Hiç yorum yok