-->

🞂 ▶
Bulgaristan Parlamentosu, 1915 Olaylarını “Kitlesel Katliam” Olarak Tanıdı


Bugün üç saat süren tartışmalardan sonra ve Başbakan Boyko Borisov’un müdahale etmesi sonucunda Bulgaristan Parlamentosu’nda alınan kararla 1915-1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Ermenilerin toplu katliama uğradıkları tanınarak, 24 Nisan'ı kurbanları anma günü ilan edildi. Aşırı sağ ve ırkçı Ataka partisi tarafından Meclise sunulan kararın oylanması sırasında sadece Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekilleri olumsuz oy kullandılar ve kurbanlar için yapılan saygı duruşu sırasında oturum salonunu terk ettiler.
 Aşırı milliyetçiler, Parlamento’nun sözde Ermeni soykırımını tanımasını ısrar etti, fakat iktidardaki GERB partisinin ısrarı üzerine sonuçta Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere toplu katliam yapıldığı tanındı ve 24 Nisan kurbanları anma günü ilan edildi.
 Beklendiği gibi aşırı ırkçı Ataka temsilcileri Parlamento kararında 1915 olaylarının “soykırım” olarak nitelendirilmesini ısrar etti, fakat diğer partilerden milletvekilleri bu kararın Bulgaristan ve Türkiye ilişkilerini olumsuz etkilemesi endişesini ifade ettiler.
 Yapılan oylamada 157 milletvekili "evet" oyu vererken 36 milletvekili "ret" oyu kullandı. Ret oyu kullananlar: HÖH - 32, Korman İsmailov ve 3 bağımsız milletvekili

kaynak: Kırcaali Haber

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Bulgaristan Parlamentosu, 1915 Olaylarını “Kitlesel Katliam” Olarak Tanıdı için Yorum Yapın

Hiç yorum yok