-->

🞂 ▶
Bir yılda 1 400 Çifte Vatandaş, Kırcaali Bölgesine Geri Dönüş Yaptı


Geçen 2014 yılında Kırcaali ili nüfusu 1 400 kişi arttı. İl nüfusu 150 605 seviyesindeyken 152 053 seviyesine çıktı. Nüfusta yaklaşık yüzde 1 oranında artış oldu. Bu durum Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşların emekli olunca burada bıraktıkları evlerini tamir edip Kırcaali ilinde kalıcı olarak ikamet etmeye başlamasından kaynaklanıyor.
 HÖH Kırcaali İl Başkanı Bahri Ömer’in ifadelerine göre sadece son birkaç yılda doğup büyüdüğü yerlere dönüş yapanların sayısı 6000’i aşmakta.
 En çok geçmişe duyulan özlemden vatandaşlar Ardino (Eğridere) İlçesinde geri dönüş yapmakta. Son yılda Ardino İlçesinde yaklaşık 700 kişi kalıcı olarak ikamet etmeye başladı.
 Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat’ın ifadelerine göre toplam sayı 2000’e yakın. Geçen yıl Kırcaali İlçesinde evlerine geri dönenlerin sayısı yaklaşık 500 kişi. Kirkovo’da 200, Cebel’de ise yaklaşık 100 kişi memleketine dönüş yaptı. Momçilgrad (Mestanlı) ve Çernooçene (Yeni Pazar) İlçelerinde çifte vatandaşların geri dönüş yapmaları eğilimi gözlenmemekte.
 Çifte vatandaşların Bulgaristan’a geri dönüş yapmalarının birçok nedeni var. Nostalji dışında finansal nedenler de var. Türkiye’de aldıkları yüksek emekli maaşları Bulgaristan’da daha iyi bir yaşam standardına sahip olmalarına imkan sunuyor.

kaynak: kırcaali haber

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Bir yılda 1 400 Çifte Vatandaş, Kırcaali Bölgesine Geri Dönüş Yaptı için Yorum Yapın

Hiç yorum yok