-->

🞂 ▶
Bulgaristan’daki Aşırı Sıcak Hava 3 Can Aldı


Bulgaristan’daki aşırı sıcak hava 3 can aldı. Ölümlerin ilki Kırcaali’de görüldü, 57 yaşındaki taksi sürücüsü, arabasında ölü bulundu. Kırcaali’nin pazar yerindeki durakta müşteri bekleyen taksicinin kalbi daha fazla sıcaklara dayanamadı. Olay yerine gelen ambulans ekibinin, sadece ölümünü tespit ettiği bildirildi.

45 yaşındaki Haskovolu çimento yüklü kamyon sürücüsü aşırı sıcaklığa dayanamayıp, hayatını kaybetti. Termometrenin 37 dereceyi gösterdiği saat 14.00 sularında sürücü Harmanlı yakınında bir demiryolunun üst geçidinde hayatını kaybettiği belirtildi. 45 yaşındaki sürücünün aşırı sıcaklardan beyin kanaması geçirip hayatını kaybettiği açıklandı.

Aşırı sıcakların bir diğer kurbanı ise Kırcaali ili Fotinovo köyünden 35 yaşındaki bir kadın gurbetçi oldu. Genç kadın eşi ve çocuğuyla birlikte Almanya’dan Bulgaristan’a doğru yola çıktığı esnada aşırı sıcaklıktan dolayı fenalaşıp hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği açıklandı.

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının devam edeceği ve 13 Temmuz Pazartesi günü hava sıcaklığının yaklaşık 38 derece olacağı bildirildi. Uzmanlar, sıcak havaların özellikle, kalp ve dolaşım sistemi üzerindeki baskıyı artırdığı gibi romatizma ve migren ağrılarını etkilediğine de  dikkat çekiyor. Bundan dolayı özellikle öğle saatlerinde, gerekmedikçe dışarıya çıkılmaması tavsiye ediliyor.
Zorunlu olmadıkça özellikle yaşlılar, kalp hastalığı, yüksek tansiyonu bulunan vatandaşların dışarı çıkmamaları öneriliyor.

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Bulgaristan’daki Aşırı Sıcak Hava 3 Can Aldı için Yorum Yapın

Hiç yorum yok