-->

🞂 ▶
Koşukavak Bölgesinde Yeni Bir Maden Daha Mı Açılıyor ?


Kırcaali Gorubso Şirketine Momçilgrad İlçesi’nde maden işletme imtiyazı verildi


Hükümetten yapılan açıklamada Kırcaali Gorubso Şirketi’ne 26 yıl süreliğine Momçilgrad (Mestanlı) İlçesi’ne bağlı Sedefçe (Sahranlı) köyü topraklarında bulunan gümüş ve altın maden yatağını işletme imtiyazı verildiği bildirildi. Momçilgrad İlçesi’nde bulunan bu alanda maden arama çalışmaları gerçekleştiren şirketin altın madeni bulması sonucunda işletme ruhsatı sahibi oldu. 

Gorubso Şirketi, 26 yıllık imtiyaz süresinde Momçilgrad’ın Sedefçe ve Konçe (Atalan) köylerinin çevresinde bulunan maden yatağının merkez ve güney kesiminde ancak 177, 5 hektarlık bir sahada gümüş ve altın çıkarılması ve işletilmesine ilişkin 2,548 milyon leva yatırım yapacak. Bu sahada yapılacak madencilik faaliyetleri tamamlanınca maden işletmesinin kapatılması için 195 bin leva, hasarlı alanların ıslahı için ise 163,6 bin leva harcanması öngörülüyor. 

İmtiyaz sözleşmesi süresi boyunca ödenecek işletme imtiyaz ücretlerinin 1,243 milyon levayı aşması bekleniyor. Kanun uygulama yönetmeliklerine göre bu paranın yarı miktarı imtiyaz sahasının bulunduğu belediyenin bütçesine aktarılması gerekir. 

Şirket, bu sahada elde edeceği yılda 100 bin ton gümüş ve altın madenini Kırcaali’de bulunan maden zenginleştirme fabrikasında zenginleştirmeyi planlıyor. 

Kırcaali Gorubso Şirketi, İvaylovgrad (Ortaköy) ve Krumovgrad (Koşukavak) ilçeleri topraklarında bulunan “Tintyava”adlı alanda metalik mineral arama ruhsatı aldı. Şirket bu işe katma değer vergisi olmaksızın 5,3 milyon leva yatırım yapmayı planlıyor.

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Koşukavak Bölgesinde Yeni Bir Maden Daha Mı Açılıyor ? için Yorum Yapın

Hiç yorum yok