-->

🞂 ▶
Bulgaristan’da 3 Mart Ulusal Bayramı arifesinde bir cami kundaklandı


Bulgaristan’da 3 Mart Ulusal Bayramı arifesinde bir cami kundaklandı 

2 Mart 2017 Perşembe günü Plevne’nin Kruşovitsa (Armutçuk) köyündeki Müslümanlar, köy camisinin meydana gelen yangında ciddi hasar gördüğüne tanık oldu. 

Yetkili güvenlik makamlarına yapılan ihbar üzerine Perşembe günü yapılan inceleme sonucunda polisler olayı bir vandallık eylemi olarak niteledi ve vandalların camiyi kundakladığını tespit etti. 

Olaya yakın bir yerde ikamet eden bir kişinin verdiği ifadelere göre Salı günü saat 4.00 sularında cam kırma sesleri duyulmuştur. Olay yerinde bulunan maddi kanıtlar, caminin pencere camlarının büyük bir taşla kırıldığını ve ondan sonra da içine el yapımı bir bomba atıldığını gösteriyor. Patlamayla birlikte çıkan yangının camiye ciddi hasar verdiği anlaşıldı. Bir süre sonra yangının kendiliğinden sönmesiyle caminin tamamen yanmaktan kurtulduğu ortaya çıktı. 

Köyde imamlık yapan Sevgin Salim’in görev icabı köy dışında bulunmasından dolayı son haftalarda cami kilitliydi. Bu durum suç failinin vandallık eyleminde bulunması için ek bir motivasyon olmuştur. 

Suçun failinin kimliği belli değil. Kruşovitsa Cami Derneği Başkanı, Dolni Dıbnik kasabasında bulunan Polis Merkezine şikayette bulundu. 

Ne yazık ki, Kruşovitsa Camisi’ni kundaklama olayı Plevne Bölge Müftülüğü ’nün görev alanı kapsamındaki bölgede bu tür ilk olay değil. Bu kundaklama olayı Bulgaristan’da camilere yapılan saldırılardan sadece bir tanesidir.

Fakat en üzücü olanı şu ki, Bulgaristan’ın 500 yıllık Osmanlı egemenlinden kurtuluşunun 139. yıldönümü kutlanan 3 Mart Ulusal Bayramı arifesinde bizlere hala Bulgaristan’da önyargıların, ötekine karşı kin ve nefretin “köleliği” altında yaşamaya devam eden kişilerin var olduğu hatırlatılıyor. 

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Bulgaristan’da 3 Mart Ulusal Bayramı arifesinde bir cami kundaklandı için Yorum Yapın

Hiç yorum yok