-->

🞂 ▶
EVN, ekim itibariyle elektriğin fiyatına yüzde 18 zam getirilmesini istedi


EVN elektrik dağıtım şirketinin Devlet Elektrik ve Su Düzenleme Komisyonu’ndan (DKEVR) müşterilerine yönelik 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren elektriğin fiyatına yüzde 17,9 oranında zam getirilmesi talebinde bulunduğu bildirildi. Gelirlerin yüzde 7,2’sinin doğrudan kamu Ulusal Elektrik Şirketine gideceği, EVN şirketinin kuruluşlarına ise yüzde 10,7’sinin kalacağı belirtildi.

EVN yönetiminin ifadelerine göre müşterilere daha iyi hizmet sunulması için bu zammın yapılması gereklidir. 

Açıklamada, “EVN’in elektrik fiyatlarında değişiklik yapılmasına dair teklifleriyle DKEVR’in elektriğin fiyatıyla ilgili aldığı son yalnış kararlar düzeltilmiş olacak” deniliyor. 

Önceki hükümet DKEVR’in elektrik fiyatında iki kez indirim yapılmasını dayattı. O zaman uzmanlar bu kararın sistemde istikrarsızlığa yol açacağı uyarısında bulundular. Temmuz ayında elektriğin fiyatına ortalama yüzde 3 oranında zam getirildi.

Birkaç gün önce Geçici Ekonomi ve Enerji Bakanı Vasil Ştonov, enerji sektöründe sistemde denge sağlanması için elektriğin yüzde 50’nin üzerinde pahalılaşması gerektiğini söyledi. Fakat elektriğin fiyatında artış vatandaşların kaldırabileceği tempoda aşamalı olarak yapılması gerektiğini savundu. 

Bir hafta önce hükümet Başkanı Boyan Boev de dahil olmak üzere DKEVR’in üç üyesinin istifasını istedi. 

Hükümet, DKEVR’in elektriğin fiyatını düşürmekle baskı yapılmasına izin verdiğini ve bununla hatalı davrandığına dair suçlamalarda bulundu. Boev ve Liliya Mladenova görevlerinden istifa ederken, üçüncü DKEVR üyesi Elenko Bojkov istifa etmeyi reddetti. 

Kaynak: kırcaali haber

Benzer Krumovgrad Sayfaları

EVN, ekim itibariyle elektriğin fiyatına yüzde 18 zam getirilmesini istedi için Yorum Yapın

Hiç yorum yok