-->

🞂 ▶
Bulgaristan'da Aşırı milliyetçiler Türkçe haberleri yayından kaldırılmasını istiyor


Bulgaristan’da yeni kurulan yeni hükümete desteğini veren 4 partiden biri olan aşırı milliyetçi ve Türk düşmanlığıyla bilinen Vatanseverlik Cephesi Bulgaristan Türklerinin temel haklarını elden alma girişimine başları. 
Seçim öncesi yandaşlarına verdiği vaatlerden biri olan Bulgaristan Devlet Televizyonu’nda hafta içi yayınlanan yaklaşık 5 dakikalık Türkçe haberlerin kaldırılmasını istedi. 
Hükümeti kurmak için yürütülen müzakereler sırasında bu istek koalisyonda yer alan diğer partilere iletilmişti. 
Kendisini Türk olarak nitelendiren Kültür Bakanı Vejdi Raşidov, Bulgaristan Milli Radyosuna verdiği demeçte kendisinin de bu haberlerin kaldırılmasını istediğini belirtti. 
Raşidov: ”Bir kez yayınlanan haberlerin ardından başka bir dilde yine tekrarlanmasını ben şahsen onaylamıyorum. Bu haberlerin yerine devlet televizyonlarında kültür ağırlıklı yayınların yapılması daha iyi olur” diye ifade etti.
Konu ile ilgili Başbakan Yardımcısı Rumyana Bıçvarova Darik Radyoya şu görüşünü paylaştı: “Bulgaristan Devlet Televizyonunun birinci kanalında yayınlanan Türkçe haberler hakkında bazı fikirlerimiz mevcut. Mesela Bölgesel yayın yapan kanal 2’ye taşınabilirler. Ancak bu hassas bir sorun ve pahalı bir prodüksiyon. Şu an maddi sıkıntılar var.”
Koalisyon ortaklarından biri olan HŞHP partisinin başkanı Korman İsmailov’un konu ile ilgili tutumunun nasıl olacağı merak konusu.

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Bulgaristan'da Aşırı milliyetçiler Türkçe haberleri yayından kaldırılmasını istiyor için Yorum Yapın

Hiç yorum yok