-->

🞂 ▶
Bulgaristan'da hükümet kuruldu


Bugün yeni seçilen Başbakan Boyko Borisov ve yeni hükümetteki bakanlar Meclis’te Bulgaristan kanunlarına uyuyacaklarına dair yemin ettiler. Ardından Bulgaristan’ın ulusal marşı ve Avrupa Birliği marşı çaldı. 

Yeni hükümet üç saatten fazla süren tartışmalardan sonra yapılan oylama ile onaylandı.

GERB lideri Boyko Borisov’un Başbakan olmasına 149 milletvekili olumlu oy verdi. 85 milletvekili olumsuz oy kullanırken, çekimser kalan olmadı. GERB milletvekillerin tümü Borisov’un Başbakanlık adaylığını destekledi. BSP, HÖH ve Ataka partisi milletvekilleri daha önce de tartışmalar sırasında beyan ettikleri gibi olumsuz oy kullandılar. Reformcu Blok’un 23 milletvekillisi de Borisov’a destek verdi. Vatanseverlik Cephesi’nden 2 milletvekili olumsuz oy kullandı, 17’si ise olumlu. Rosen Petrov’un kürsüden Bulgar Demokratik Merkezi Meclis Grubu’nun olumsuz oy kullanacağını açıklamasına rağmen, gruptan 14 milletvekili Başbakan adayını destekledi. ABV Grubu ve bağımsız milletvekili Ana Barakova da olumlu oy kullandı.

Daha sonra milletvekililer Bakanlar Kurulu’nun yeni yapısını da onayladı. Bakanlar Kurulu’nun yeni yapısı 114 oy alırken, 83 olumsuz oy aldı, 1 milletvekili ise çekimser kaldı. Yeni hükümet 17 bakanlıktan oluşturuluyor. 

Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanlığı üç ayrı bakanlığa ayrıldı. Yatırım Tasarımı Bakanlığı olmayacak. Olumsuz oy kullanan HÖH temsilcisi Yordan Tsonev, bakanlıkların ayrılması ve sayısının çoğalmasıyla birinci reformun artık yapıldığını ve gelirlerin de artacağını söyledi. 

Bakanlar Kurulu kadrosu 136 milletvekilinin oyuyla onay aldı. 97 milletvekili olumsuz oy kullanırken, 1 tanesi de çekimser kaldı. Bakanlar, GERB, Reformcu Blok ve Vatanseverlik Cephesi’nin oylarıyla onaylandılar. Vatanseverlik Cehpesi’nden bir milletvekili çekimser oy kullandı. Oylamadan sonra BSP milletvekili Maya Manolova, Bakanlar Kurulu’nun bu yapısına karşı oy kullandığını belirterek, bu hükümetin istikrarsız bir yoksulluğun kabinesi olduğunu söyledi. Manolova, “Bir yalana oy vermek istemem” dedi. 

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Bulgaristan'da hükümet kuruldu için Yorum Yapın

Hiç yorum yok