-->

🞂 ▶
Pasaport Şubesi Önündeki Yığılmalar İçin Önlemler


 Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Kırcaali Meclis Başkanı Raif Mustafa, Belediye Sekreteri Sezgin Bekir, Milletvekili Mustafa Ahmet dün İçişleri Bakanlığı Emniyet Kırcaali İl Müdürü Ventsislav Momçilov ve Pasaport Şube Müdürü Elina Garipova ile görüştüler.

   Görüşmede vatandaşlar arasında oluşan gerginliğin aşılması ve Pasaport Şubesi önünde vatandaşların gecelemelerine son verilmesi için kimlik belgelerinin yenilenmesine ilişkin başvuru kabulü ve çıkartılmasının yeniden teşkilatlandırılması konusu görüşüldü.

   Görüşmede kimlik belgelerinin yenilenmesine ilişkin başvuru ve kabul sürecinin hafifletilmesine yönelik birkaç somut önlemler ele alınıp kabul edildi. Pasaport Şubesi’nin gişelerinden birinde günde 60 adet olmak üzere sadece ekspres pasaport çıkartmak için başvuru kabul edilecek. Bir görevli vatandaşların evrakları doldurmalarına yardımcı olacak.

   Başka bir görevliyse sıra numarası vermek üzere başvuru yapacak vatandaşların listesini hazırlayacak. Ekspres, hızlı süre ve normal sürede kimlik belgeleri çıkartılmasına ilişkin üç ayrı listeler yapılacak. Bu listelere vatandaşlar kimlik kartlarını gösterdikleri takdirde yazılacak. En yoğun olan aylarda Pasaport Şubesinin Cumartesi günleri de hizmet etmesi teklifi görüşüldü.

   Kimlik belgesi ve uluslararası pasaport çıkartılmasına ilişkin başvuru ve kabulün teşkilatlandırılması üzere özel ilkeler hazırlanacak. Bugün Pasaport Şubesi önünde gecelemek zorunda kalan vatandaşların yığılmasını önlemek için ilk 200 sıra numarası dağıtılacak.

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Pasaport Şubesi Önündeki Yığılmalar İçin Önlemler için Yorum Yapın

Hiç yorum yok