-->

🞂 ▶
Hasarlı Yolların Onarımına Başlandı


Karayolları Kırcaali İl Müdürü Müh. Jivko Bogovski, “Ağır kış şartlarından sonra Kırcaali bölgesinde ana yollarda onarım çalışmaları başladı. Kırcaali-Ardino (Eğridere), Kırcaali-Most (Köprülü), Kırcaali-Cebel (Şeyhcuma), Momçilgrad-Krumovgrad (Koşukavak) ve Krumovgrad-İvaylovgrad (Ortaköy) yollarında asfalt yama çalışmaları yapılacak” diye bildirdi. 

Kırcaali Valisi İliya İliev, “Onarım için gerekli kaynaklar Yol Altyapısı Kurumu tarafından ulusal karayolları onarım ve bakım programı kapsamında sağlandı. Mart ayının başında yoğun kar yağışı nedeniyle doğal afet durumu ilan etmek zorunda kaldığımız zaman birçok yerde yollar bozuldu ve bu durum da asfalt yenileme çalışmaları yapılmasını gerektirdi” diye yorum yaptı. 

En ciddi hasarlar Ardino yolunda oluştu.Bu bölgede kar örtüsü en derindi ve en uzun süre kaldı. O bölgede son zamanlarda yol çökmesi sonucu oluşan çukurlara düşen araçların sürücülerinden gelen şikayetler çoğaldı. Yoğun transit trafiği karşılayan Belomorski Bulvarı öncelikli olarak il merkezindeki Ana arter bağlantılı yollar onarılacak. Artık Veselçane semtinde yollarda onarım çalışmaları yapılıyor. 

Makas yolunun kenarlarında elastik bariyerlerin yenilenmesi öngörülüyor. Kısa bir zaman sonra Momçilgrad ve Krumovgrad arasında Karamfil (Kulfalı) köyü bölgesinde meydana gelen heyelandan dolayı geçici olarak yapılan yolun asfaltlama çalışmalarına da başlanacak. Motorlu taşıt araçların normal geçiş yapması için bu gerekli bir şeydir. Söz konusu yol kesimi 300 metre civarındadır. 

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Hasarlı Yolların Onarımına Başlandı için Yorum Yapın

Hiç yorum yok