-->

🞂 ▶
Bulgaristan'daki araç plakalarına düzenleme geliyor


Bulgaristan'daki araç plakalarına düzenleme geliyor


Araçların plaka numaralarından ilk harfler kaldırılacak, sürücülerin yaşadıkları şehir ile sınırlama getirmeksizin araçlarının tescil kayıt işlemlerini ülke içinde herhangi bir yerde gerçekleştirmelerine izin verilecektir.



Ulaştırma, Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı, araç plakalarının artık aracın kayıtlı olduğu ili gösteren harflerle başlamamasını öngörüyor.


Böylelikle otomobillerin Bulgaristan'da herhangi bir yerde kaydedilebileceği ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlükleri (KAT) önündeki kayıt işlemleri için sıra bekleyen vatandaşların oluşturduğu kuyrukların azalacağı varsayılmaktadır.


Değişiklikler, Otomobil İdaresi Yürütme Ajansı tarafından kontrol edilecek olan özel kayıt tescil noktaları kurulmasını öngörmektedir. Bu özel noktaların uygulayacağı kayıt tescil ücreti devlet tarafından belirlenecektir.


Bölgesel sayı ilkesini ortadan kaldırarak, sürücülerin yaşadıkları şehir ile sınırlama getirmeksizin araçlarının tescil kayıt işlemlerini ülke içinde herhangi bir yerde gerçekleştirmelerine izin verilecektir.


Bulgaristan'da halihazırda kayıtlı olan araçların plakalarını değiştirmeye gerek olmayacaktır.


Mevcut küçük ve büyük ruhsat belgelerinin birleştirmek için bir denetim kartı uygulanması planlanmaktadır. Bu kart çipli olup araba hakkında tüm bilgileri taşıyacak. Yasal değişiklikler kabul edilirse, yaklaşık bir yıl sonra yürürlüğe gireceklerdir.


Bir ay içinde otomobillerin yıllık teknik denetiminde istenen ödenen vergilere ilişkin kağıt belge zorunluluğu kaldırılacak. Sürücülerin vergi borcu sorgulama işlemleri elektronik olarak yapılacak.




Kaynak: kırcaali haber gazetesi

Benzer Krumovgrad Sayfaları

Bulgaristan'daki araç plakalarına düzenleme geliyor için Yorum Yapın

Hiç yorum yok